The floor is yours…

eco2floor, de cementgebonden gietdekvloer

De basis van eco2floor is gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS), een zuiver restproduct uit de staalindustrie. Deze slakken werken als bindmiddel en vervangt het traditionele cement.

eco2floor is daardoor een milieuvriendelijke en duurzame gietdekvloer, waarbij nagenoeg geen CO2-uitstoot plaats vindt in het productieproces.

eco2floor combineert de voordelen van een traditioneel gesmeerde zandcement dekvloer met het verwerkingsgemak van gipsgebonden (anhydriet) gietdekvloeren.

Verpompbaar en arbovriendelijk

Een landelijk netwerk van betoncentrales en erkende verwerkers levert de eco2floor mortel per truckmixer aan op de bouwplaats, alwaar de vloerenlegger met een vloerpomp de mortel naar binnen pompt.

In tegenstelling tot het aanbrengen van een traditionele zandcementdekvloer is werken met eco2floor veel makkelijker en sneller voor de vloerenlegger. Hij hoeft niet meer lange tijd op zijn knieën aan het werk om de vloer vlak af te werken. Door de homogene structuur en het vloeibare karakter van het product vloeit de mortel makkelijk uit en kan de vloerenlegger aansluitend middels een rei de vloer strak en vlak maken. Hij kan dit in een staande positie doen zodat hij nauwelijks nog een lichamelijke inspanning hoeft te verrichten.

eco2floor is uiteraard geschikt voor kleinere werken, maar door de lage lichamelijke inspanning kunnen ook vloeren tot wel 1000 m² per dag worden gerealiseerd.

Voordelen van eco2floor

Door de homogene structuur van de mortel is eco2floor erg geschikt voor gebruik bij dekvloeren met vloerverwarming, door de uitstekende warmtegeleiding. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van de vloerverwarming en draagt hierin bij aan verlaging van het energiegebruik.

Door het gebruik van GGBS (hoogovenslak) is eco2floor ideaal voor gebruik in natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet en in één arbeidsgang mee te nemen.

De kenmerkende eigenschappen van eco2floor, zoals snel beloopbaar, snel belastbaar en kortere droogtijd bieden vele voordelen t.a.v. de verdere afwerking van de vloer. Er kan bij een hogere restvochtpercentage verlijmd en getegeld worden, met de gebruikelijke primers en cementgebonden lijmen.

Met deze voordelen kan o.a. de bouwtijd worden verkort en een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Verkorten van de gehele bouwtijd

Gedurende het bouwproces is tijd altijd kostbaar. eco2floor is in principe na 24 uur beloopbaar en na 72 uur (licht) belastbaar. Leg een tegelvoer al na 1 week (zonder vloerverwarming), pvc en parket kan bij een restvochtpercentage < 2,5%. Onder geschikte omstandigheden is de droogtijd 1 week per 1,5cm laagdikte.

Gebruik in natte én droge ruimtes

eco2floor kan door gebruik van GGBS naast droge, ook in natte ruimtes gebruikt worden zoals badkamers en keukens.

Duurzaamheid

Door als basis gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS) te gebruiken, is eco2floor milieuvriendelijk en draagt bij aan een hoge BREEAM score.

Efficiënter gebruik van vloerverwarming

Door de homogene structuur van de mortel is eco2floor erg geschikt voor gebruik bij dekvloeren in combinatie met vloerverwarming. De goede omsluiting van de vloerverwarming zorgt voor goede geleiding, comfortabele warmteoverdracht en efficiënter energiegebruik. Lagere temperatuurinstelling draagt langdurig bij aan duurzaamheid.

Promotiefilm RTL4

RTL4 promotie – Goodlife TV

Afgelopen december heeft RLT 4 de 1e aflevering uitgezonden van Goodlife TV gepresenteerd door Beertje van Beers.
In het programma wordt een woning uit 1953 grondig verbouwd. Het huis zonder isolatie en met enkel glas is niet meer van deze tijd. Tijdens de verbouwing van bijna een jaar worden o.a. het dak, de vloeren, de elektra en de waterleidingen vervangen en worden er zonnepanelen geplaatst.

In deze aflevering heeft Ecocem Benelux BV een bijdrage mogen leveren door middel van het aanbrengen van een nieuwe cementgebonden gietdekvloer, met eco2floor, op de begane grond. De vloer is zwevend aangebracht in combinatie met vloerverwarming. Uitgevoerd door RM Vloeren B.V. en Kijlstra Betonmortel Vianen.

De doorslaggevende factor om te kiezen voor eco2floor in deze renovatie was met name uitstekende warmtegeleiding, snellere droogtijd, het duurzame karakter van het product en de arbovriendelijke omstandigheden voor de vloerenlegger.

Renovatiebeurs met inschrijflink

Promotie Renovatiebeurs Den Bosch 17 t/m 19 mei a.s.

Halverwege mei is het zover, na onze aanmelding voor de editie van 2020, kan de vakbeurs RENOVATIE in de Brabanthallen dit jaar eindelijk weer van start!
Ook wij van Ecocem Benelux BV zijn aanwezig op de beurs met ons product eco2floor. De gietdekvloer eco2floor is een gebruiksklaar, cementgebonden dekvloer op basis van gemalen gegranuleerd hoogovenslak.
Deze duurzame dekvloer heeft vele voordelen: snelle verwerking, snelle droogtijd, heeft een lage krimp en is volledig recyclebaar. eco2floor is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming door zijn hoge mate van warmteafgifte waardoor een verlaging van de stookkosten mogelijk is!

Aanvullende informatie over de vakbeurs omtrent onze locatie en stand nummer volgt.

Ecocem Benelux BV

Plaza 22, 4782 SK Moerdijk
Nederland

Contact informatie

T.: +31 (0)168 74 50 40
E-mail: info@eco2floor.nl

 

© Copyright eco2floor 2023 | Disclaimer