Slide

The floor is yours…

eco2floor, de cementgebonden gietdekvloer

De basis van eco2floor is gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS), een zuiver restproduct uit de staalindustrie. Deze slakken werken als bindmiddel en vervangt het traditionele cement.

eco2floor is daardoor een milieuvriendelijke en duurzame gietdekvloer, waarbij nagenoeg geen CO2-uitstoot plaats vindt in het productieproces.

eco2floor combineert de voordelen van een traditioneel gesmeerde zandcement dekvloer met het verwerkingsgemak van gipsgebonden (anhydriet) gietdekvloeren.

Verpompbaar en arbovriendelijk

Een landelijk netwerk van betoncentrales en erkende verwerkers levert de eco2floor mortel per truckmixer aan op de bouwplaats, alwaar de vloerenlegger met een vloerpomp de mortel naar binnen pompt.

In tegenstelling tot het aanbrengen van een traditionele zandcementdekvloer is werken met eco2floor veel makkelijker en sneller voor de vloerenlegger. Hij hoeft niet meer lange tijd op zijn knieën aan het werk om de vloer vlak af te werken. Door de homogene structuur en het vloeibare karakter van het product vloeit de mortel makkelijk uit en kan de vloerenlegger aansluitend middels een rei de vloer strak en vlak maken. Hij kan dit in een staande positie doen zodat hij nauwelijks nog een lichamelijke inspanning hoeft te verrichten.

eco2floor is uiteraard geschikt voor kleinere werken, maar door de lage lichamelijke inspanning kunnen ook vloeren tot wel 1000 m² per dag worden gerealiseerd.

Voordelen van eco2floor

Door de homogene structuur van de mortel is eco2floor erg geschikt voor gebruik bij dekvloeren met vloerverwarming, door de uitstekende warmtegeleiding. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van de vloerverwarming en draagt hierin bij aan verlaging van het energiegebruik.

Door het gebruik van GGBS (hoogovenslak) is eco2floor ideaal voor gebruik in natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet en in één arbeidsgang mee te nemen.

De kenmerkende eigenschappen van eco2floor, zoals snel beloopbaar, snel belastbaar en kortere droogtijd bieden vele voordelen t.a.v. de verdere afwerking van de vloer. Er kan bij een hogere restvochtpercentage verlijmd en getegeld worden, met de gebruikelijke primers en cementgebonden lijmen.

Met deze voordelen kan o.a. de bouwtijd worden verkort en een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Verkorten van de gehele bouwtijd

Gedurende het bouwproces is tijd altijd kostbaar. eco2floor is in principe na 24 uur beloopbaar en na 72 uur volledig belastbaar. Leg een tegelvloer na 1 week, tapijt of parket na 2 weken. Onder normale omstandigheden bedraagt het vochtpercentage na 14 dagen ca. 1,5%.

Gebruik in natte én droge ruimtes

eco2floor kan door gebruik van GGBS naast droge, ook in natte ruimtes gebruikt worden zoals badkamers en keukens.

Duurzaamheid

Door als basis gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS) te gebruiken, is eco2floor milieuvriendelijk en draagt bij aan een hoge BREEAM score.

Efficiënter gebruik van vloerverwarming

Door de homogene structuur van de mortel is eco2floor erg geschikt voor gebruik bij dekvloeren in combinatie met vloerverwarming. De goede omsluiting van de vloerverwarming zorgt voor goede geleiding, comfortabele warmteoverdracht en efficiënter energiegebruik. Lagere temperatuurinstelling draagt langdurig bij aan duurzaamheid.

Ecocem Benelux BV

Plaza 22, 4782 SK Moerdijk
Nederland

Contact informatie

T.: +31 (0)168 74 50 40
E-mail: info@eco2floor.nl

 

© Copyright eco2floor 2021 | Disclaimer