Duurzaamheid

Het bindmiddel is samengesteld met duurzaam geproduceerde grondstoffen, waaronder eco2cem.
eco2cem is een gemalen gegranuleerde hoogovenslak dat als vervanger van Portland cement wordt gebruikt in een nieuw bouwproduct, zoals eco2floor. Dit bindmiddel bevat 65% hoogwaardig opgewerkte hoogovenslakken uit de staalindustrie die al tientallen jaren in beton worden gebruikt. Als cement vervanger hebben deze slakken een aanzienlijk lagere CO2 footprint.

Door het gebruik van dit bindmiddel en het toepassen van eco2floor gietdekvloeren wordt op een verantwoorde manier gebruik gemaakt van industriële reststoffen en zijn er minder primaire grondstoffen noodzakelijk. Op deze wijze wordt een actieve bijdrage geleverd aan het milieubewust bouwen:

 

  • De specie wordt op maat geleverd.
  • Er zijn geen restanten die op de bouw gestort moeten worden. In de centrale kan overtollige specie gerecycled worden.
  • Op de bouw blijven geen verpakkingen of niet gebruikte grondstoffen achter. Geen extra transportbewegingen nodig op de bouw.
  • Aan het einde van de gebruikstijd kan eco2floor samen met de overige betonconstructie als betonpuin gerecycled worden.
  • Vanuit verschillende betoncentrales worden er hybride betonmixers ingezet, waarbij tijdens het storten van beton of eco2floor mortel de mixer elektrisch draait. Dit geeft minder overlast op de bouw (lawaai) en is een groot voordeel voor het milieu.
  • eco2floor gietdekvloeren kunnen door de hoge sterkte-eigenschappen veel dunner worden toegepast. Dit betekent minder materiaal – minder transport – minder uitstoot – minder fijnstof en minder CO2. Hierdoor is het een serieuze meerwaarde voor het milieu!

Ecocem Benelux BV

Plaza 22, 4782 SK Moerdijk
Nederland

Contact informatie

T.: +31 (0)168 74 50 40
E-mail: info@eco2floor.nl

 

© Copyright eco2floor 2023 | Disclaimer