Zwevende dekvloer

(met of zonder vloerverwarming)

Een zwevende dekvloer is een afwerkvloer die niet rechtstreeks op de ondergrond aangebracht is, oftewel losliggend door middel van een zachtere/isolerende laag. Door deze flexibele tussenlaag en geen verbinding met de wanden bestaat daar geen direct contact met de dekvloer. Een zwevende dekvloer is dan wel min of meer vrijdragend en wordt met name op buiging belast. Daarnaast neemt hij spanningen op uit temperatuurverschillen.

Doel van het toepassen van een zwevende dekvloer is enerzijds het vermijden van geluidsoverdracht tussen verdiepingen. De zwevende dekvloer heeft nergens star contact met de overige constructie. Dit zorgt ervoor dat trillingen (geluid), niet kunnen worden doorgegeven naar de constructie of andere ruimtes.

Anderzijds heeft de onderliggende isolatie het effect dat de toegevoerde warmte van de vloerverwarming niet de onderliggende constructievloer gaat opwarmen, daarentegen nagenoeg volledig in de dekvloer blijft en dan deze daardoor de warmte sneller en effici├źnter afgeeft.

 

Ecocem Benelux BV

Plaza 22, 4782 SK Moerdijk
Nederland

Contact informatie

T.: +31 (0)168 74 50 40
E-mail: info@eco2floor.nl

 

┬ę Copyright eco2floor 2023 | Disclaimer