Isolatie

Akoestische isolatie

Akoestische zwevende vloersystemen verbeteren met behulp van een massa-veer-massa-systeem de akoestische isolatie tussen twee ruimten door zowel het lucht- als het contactgeluid weg te werken. Hierbij is het doel om overdracht te voorkomen van lucht- of contactgeluiden die via de draagvloer overgebracht worden van de ene ruimte naar de andere.

Geluidshinder is een belangrijke bron van ongemak voor de bewoners van een gebouw. Zowel in nieuwbouw als bij renovatieprojecten is het van groot belang om de oplossing te vinden die het comfort van de bewoners garandeert. Zwevende gietdekvloeren op een veerkrachtige ondergrond of akoestische isolatie zijn tegenwoordig voorgeschreven in alle openbare gebouwen en in woningen.

De combinatie van akoestische isolatie onder een eco2floor gietdekvloer zorgt voor geluidsdemping en voor prestaties die in overeenstemming zijn conform het bouwbesluit.

Hoeveel verbetering van de contactgeluidisolatie een zwevende dekvloer oplevert, hangt af van de eigenschappen van de isolatielaag en de dikte en massa van de dekvloer. Daarnaast speelt hierbij tevens de dynamische stijfheid een rol.

Thermische isolatie

Thermische isolerende vloeren worden met name toegepast in combinatie met vloerverwarming en/of -koeling. Een goede thermische isolatie van de vloer van een woning of gebouw is van het grootste belang om de energiekosten te verlagen (verwarming of klimaatregeling), daarnaast werkt het comfort verhogend.

Via de vloer kan er heel wat warmte verloren gaan. De vloer is een van de eerste posten van warmteverlies omdat deze meer dan 10% vertegenwoordigt van het totale warmteverlies in een slecht geïsoleerd gebouw. De vloer isoleren kan dan ook een flinke energiebesparing opleveren. Het is daarom van belang om hierbij de juiste isolatie te kiezen.

De combinatie van thermische isolatie met een eco2floor gietdekvloer zorgt voor minder warmteverlies via de vloer, maar ook via de daar bijbehorende koudebruggen.

Ecocem Benelux BV

Plaza 22, 4782 SK Moerdijk
Nederland

Contact informatie

T.: +31 (0)168 74 50 40
E-mail: info@eco2floor.nl

 

© Copyright eco2floor 2023 | Disclaimer